Huntelaar legt vinger op de zere plek: Het heeft vooral met zekerheid te maken

Huntelaar legt vinger op de zere plek: "Het heeft vooral met zekerheid te maken"

18-09-2017 16:29
43

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar baalt van het puntenverlies tegen ADO Den Haag van zondagmiddag. The Hunter vond dat Ajax in de loop van de wedstrijd vergat te voetballen onder druk van het opportunistische spel van ADO.

"Het is niet moeilijk om te voorkomen dat je meegaat in het spelletje van ADO, het heeft vooral met zekerheid te maken", aldus Huntelaar in gesprek met Ajax Life. "Als dat ontbreekt, ga je zelf ook sneller voor een lange bal. Of je in plaats van zekerheid ook vertrouwen mag lezen? Ja."

Volgens Huntelaar spelen de Amsterdammers wel degelijk met vertrouwen, maar scoren ze eenvoudigweg te weinig. "Als een wedstrijd op een gegeven moment 1-0 blijft, weet je dat een foutje afgestraft kan worden. Daardoor neem je iets minder risico's. Op het laatst ging het weer beter, het ligt uiteindelijk aan jezelf."

"Het is op lange termijn niet vol te houden dat we blijven missen", concludeert de spits, die constateerde dat ADO-doelman Robert Zwinkels niet de passeren bleek. "De keeper had een dag vol geluk of hield de bal tegen, alles zat een beetje mee voor hem. Veel mensen in de zestien, ballen die van de lijn werden gehaald… Het hoort erbij."