Vitesse-man gefileerd: 'Het werkt absoluut niet. Vooral een vorm van narcisme'

Vitesse-man gefileerd: 'Het werkt absoluut niet. Vooral een vorm van narcisme'

19-09-2017 07:10
26

De Rus Valeri Oyf, lid van de raad van commissarissen van Vitesse, wil het technische beleid van de club gaan bepalen en daarmee maakt hij een beginnersfout. Dat stelt de Gelderlander dinsdagochtend.

Oyf wil veel inspraak in de opstelling en de tactische keuzes van Vitesse. 'Oyf opent een aloude valkuil in de voetballerij. Die voor voetbalinsiders herkenbaar zal zijn van Tiel tot Bennekom, van Winterswijk tot Huissen en van Wamel tot Groesbeek. Het is zoiets als de voorzitter van de amateurclub die de technische commissie buitenspel zet en de trainer tot marionet degradeert. Het werkt absoluut niet. Het is vooral een vorm van narcisme. Het heeft niets van doen met professionalisme', schrijft de Gelderlander vernietigend.

Wedden

Meer odds

Waarom Oyf zichzelf ziet als de man om op voetbaltechnisch niveau te lijntjes uit te staan stippelen, is onduidelijk. 'Technisch directeur Mohammed Allach en hoofdtrainer Henk Fraser worden onnodig onder druk gezet. De ergernis van de coach borrelt niet voor niets op. En Fraser is er echt niet de persoon naar die zich laat ringeloren. De inmenging kan leiden tot een breuk, die de Arnhemse club juist helemaal niet behoeft', aldus de regionale krant.