Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk

"Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk"

19-09-2017 13:15
36

Klaas-Jan Huntelaar is na 23 maanden terug in de voorselectie van het Nederlands elftal, zo werd dinsdag bekend. De 34-jarige spits had een rentree eigenlijk al uit zijn hoofd gezet.

"Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk. Zo gek is dat ook niet, want in deze WK-kwalificatiereeks ben ik niet één keer opgeroepen", aldus Huntelaar in een interview met Voetbal International, die werd afgenomen vóór de officiële bekendmaking van de KNVB.

De spits van Ajax hoort volgende week of hij bij de definitieve selectie zit. Oranje speelt 7 en 10 oktober de laatste WK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Zweden. "Kwalificatie voor het WK is ver weg", weet Huntelaar. "Iedereen kan rekenen. Echt alles moet goed vallen begin oktober, anders wordt het weer een stille zomer. En dat is wel heel pijnlijk natuurlijk."

Nu is het voor Huntelaar een kwestie van wachten op de definitieve Oranje-selectie. "Het heeft geen zin om nu dieper op mijn rol in te gaan, zolang het niet concreet is. Ik heb altijd met veel plezier voor Oranje gespeeld, en inderdaad, in een periode waarin succes een automatisme was. De WK's van 2010 en 2014, dat maakte veel los. Mooie herinneringen."