Kishna zoveelste kruisbandslachtoffer van ADO-kunstgras: Ingewikkeld

Kishna zoveelste kruisbandslachtoffer van ADO-kunstgras: "Ingewikkeld"

19-09-2017 15:52
73

Na Aaron Meijers en Kevin Jansen werd Ricardo Kishna afgelopen zondag de derde speler in een jaar tijd die op het kunstgras van ADO Den Haag een zware kruisbandblessure opliep. Er lijkt een verband te bestaan tussen de ondergrond en de kwetsuren, maar dat valt moeilijk te bewijzen, weet ook Edwin Goedhart, sportarts van de KNVB. 

"Er komt steeds meer kunstgras in de Eredivisie, dan krijg je logischerwijs ook steeds meer kruisbandblessures op kunstgras. Ik snap de emotie. Het zal ook wel een bepaalde rol spelen, maar ook op gewoon gras ontstaan deze blessures. Het is een ingewikkelde discussie", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Uit geen enkel onderzoek blijkt dat kunstgras vaker kruisbandblessures veroorzaakt. "Internationaal zijn er studies naar gedaan en die laten dit niet zien. Er is te weinig bewijs. Naar mijn persoonlijke mening is gewoon gras voor alles het beste", vervolgt Goedhart. "Maar kunstgras is altijd nog beter dan een slechte grasmat."

Maandag werd bekend dat Kishna zijn voorste kruisband heeft gescheurd tijdens het duel met Ajax (1-1). De kans bestaat dat de vleugelaanvaller dit seizoen niet meer in actie komt

Lees ook: Doorbraak in kunstgrasdiscussie: achttien Eredivisie-clubs unaniem akkoord