Onana overwoog vertrek bij Ajax: Met mijn manager en mijn familie gesproken

Onana overwoog vertrek bij Ajax: "Met mijn manager en mijn familie gesproken"

19-09-2017 18:51
22

André Onana is vorig seizoen definitief doorgebroken als Ajax-doelman, maar heeft buiten het veld soms moeite om zijn draai te vinden in Amsterdam. Dit vertelt de openhartige Kameroener aan AT5.

"Nederland is nog steeds nieuw voor mij. Vaak verveel ik me een beetje", laat de doelman weten. Onana heeft wel vrienden in Amsterdam, maar zijn familie woont nog steeds in Kameroen. Hierdoor is hij vaak op zichzelf aangewezen. "Dan moet ik me sterk houden. Vooral als we niet gewonnen hebben, want dan moet ik alleen naar huis en blijf ik maar denken aan de wedstrijd. Dan krijg ik geen hap meer door mijn keel. Het is niet makkelijk, maar het is nu eenmaal deel van mijn werk."

Onana is geschrokken van de seizoenstart van Ajax, dat in Europees verband werd uitgeschakeld door Rosenborg en bovendien de tragische gebeurtenissen rondom Abdelhak Nouri moest verwerken. De doelman overwoog zelfs even om uit Amsterdam te vertrekken. "Ik heb gesproken met mijn manager en mijn familie. Toen heb ik besloten om toch te blijven. Ik ben benieuwd hoe we het dit jaar gaan doen. Het zullen wel lange weken worden zonder Europees voetbal."