'Keizer geeft Ajax-basisspelers rust en komt met negen nieuwe namen op de proppen'

'Keizer geeft Ajax-basisspelers rust en komt met negen nieuwe namen op de proppen'

Ajax treedt tegen SVV Scheveningen zoals verwacht aan met enkele wijzigingen. Trainer Marcel Keizer heeft besloten om diverse spelers rust te geven, waardoor reservespelers de kans krijgen zich te laten zien.

Onder anderen André Onana, Donny van de Beek en Amin Younes krijgen volgens De Telegraaf rust van Keizer. Ajax speelt met een heel nieuw middenveld tegen de amateurs. Van de Beek maakt samen met Hakim Ziyech en Frenkie de Jong plaats voor Lasse Schöne, Siem de Jong en Carel Eiting. In de verdediging kunnen aankopen Luis Manuel Orejuela en Maximilian Wöber hun eerste basisplaats in Amsterdamse dienst tegemoet zien.

Doordat Orejuela op rechtsback staat, schuift Veltman op naar het hart van de defensie. Voorin krijgt Kasper Dolberg weer de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. De Deense spits wordt geflankeerd door David Neres (rechts) en Vaclav Cerny (links). Van de Ajacieden die woensdagavond tegen Scheveningen gaan spelen, stonden alleen Veltman en Viergever zondag tegen ADO Den Haag (1-1) in de basis.

Opstelling Ajax volgens De Telegraaf: Van Leer, Orejuela, Veltman, Wöber, Viergever, Schöne, Siem de Jong, Eiting, Neres, Dolberg en Cerny

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s