De Haan ziet uitdagers voor Ajax, Feyenoord en PSV: 'Zit echt muziek in'

De Haan ziet uitdagers voor Ajax, Feyenoord en PSV: 'Zit echt muziek in'

20-09-2017 13:56
12

Foppe de Haan denkt dat de traditionele top-drie dit seizoen te maken gaat krijgen met uitdagers in de Eredivisie. Vooral AZ ziet de oud-trainer van sc Heerenveen als een geduchte concurrent voor de topclubs.

"Feyenoord was tegen PSV wat ongelukkig, maar als de topclubs zo doorgaan, komen er echt een paar andere aan. Ik vind dat er in AZ echt muziek zit", zegt De Haan in Voetbal International. "Achterin hebben ze het goed voor elkaar en ze creëren een hoop kansen. Bovendien hebben ze een goede opleiding en passen ze moeiteloos eigen jongens in. Met John van den Brom is er rust en continuïteit."

Wedden

Meer odds

De Haan ziet nog meer mogelijke outsiders. "Vitesse voetbalt onder no-nonsens trainer Henk Fräser ook erg goed. FC Utrecht is een outsider en als Heerenveen stabiel blijft kunnen zij ook meedoen. Al vind ik hen wel wat kwetsbaarder dan de anderen." Kenneth Perez denkt dat clubs als FC Utrecht het uiteindelijk niet gaan volhouden. "Alle complimenten die FC Utrecht de laatste weken kreeg, heeft ze weinig geholpen tegen FC Twente. Je ziet het vaker gebeuren: door alle positieve aandacht gaan teams soms denken dat ze beter zijn dan in werkelijkheid het geval is. Waardoor ze onbewust net iets minder gedreven zijn. Zeker bij ploegen in de subtop moet álles kloppen, willen ze blijvende resultaten boeken", aldus de analist.