Ajax worstelt zich naar bekeroverwinning in Den Haag: hattrick Dolberg

Ajax worstelt zich naar bekeroverwinning in Den Haag: hattrick Dolberg

Gepubliceerd: woensdag 20 september 2017 om 20:16wo 20-09-2017 om 20:16

Een ietwat tegenvallend Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Scheveningen werd in het halflege stadion van ADO Den Haag met 1-5 verslagen. Kasper Dolberg maakte een hattrick.

Vanzelf ging het niet voor de ploeg van Marcel Keizer. De Ajax-trainer had op elke positie een andere speler neergezet ten opzichte van het gelijkspel tegen ADO Den Haag. Toch was het na vijf minuten al raak. Kasper Dolberg haalde verwoestend uit en maakte zijn eerste doelpunt in 660 minuten.

Ajax vergat vervolgens door te drukken. Scheveningen verdedigde goed en had opvallend weinig te vrezen voor de Amsterdamse aanvallers. Voor rust werd het nog wel 0-2. Dolberg lepelde de bal perfect op het hoofd van Siem de Jong, die beheerste binnenkopte.

Na een eigen doelpunt van Ruben Koorndijk in de 57ste minuut was de bekerwedstrijd gespeeld, al zorgde Barry Rog nog voor een hoogtepunt. Hij maakte zichzelf onsterfelijk in Scheveningen door de 1-3 binnen te rammen. In de laatste tien minuten completeerde Dolberg zijn hattrick met de 1-4 en 1-5 (penalty).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws