'Het was een schandalige vertoning, een blamage. Je schaamt je kapot'

'Het was een schandalige vertoning, een blamage. Je schaamt je kapot'

20-09-2017 20:41
17

Edward Sturing heeft zich woensdagavond kapot geërgerd aan Vitesse, dat al klaar is in de KNVB Beker. Hoofdklasser AVV Swift uit Amsterdam was na penalty's te sterk voor de Arnhemse eredivisionist.

Sturing zat als eindverantwoordelijke op de bank bij Vitesse, omdat Fraser ziek thuis zat. Hij heeft geen goed woord over voor zijn falende ploeg. "Het was een schandalige vertoning, een blamage. Swift heeft het prima gedaan, maar wij hebben in de uitvoering niet gebracht wat we van plan waren en dan zie je zo'n wedstrijd uit je handen glippen. Je schaamt je kapot", foetert Sturing.

De uitschakeling van Vitesse is extra pijnlijk, omdat de Arnhemmers in mei nog de KNVB Beker wonnen. "Tja, het is onderschatting. Ze spelen toch vier niveau's lager. Maar wat het ook is, het blijft schandalig dat je er tegen zo'n elftal uit vliegt. En niks ten nadele van Swift hoor, we hebben dik verdiend verloren", zegt Sturing, die nu aan Fraser moet uitleggen wat er is gebeurd. "Ja, hij was al ziek, maar nu helemaal, denk ik. Hij zal er in ieder geval niet beter van worden."