Heerenveen schakelt Rotterdammers uit, bekeravontuur NAC nu al voorbij

20-09-2017 21:33
27

SC Heerenveen heeft het bekerduel met Excelsior gewonnen. De Friezen kenden geen makkelijke avond, maar hebben zich wel verzekerd van een plek in de volgende ronde van de KNVB Beker. Dat geldt niet voor NAC: de club uit Breda verloor van Achilles '29.

Excelsior - sc Heerenveen
SC Heerenveen kende een moeilijke avond in Rotterdam, hoewel de start voortvarend was. Arber Zeneli was binnen het kwartier twee keer trefzeker, maar in de slotfase bracht Mike van Duinen de spanning terug vanaf de strafschopstip. Dichterbij dan 1-2 konden de Kralingers echter niet komen, waardoor Jurgen Streppel en consorten doorbekeren.

Ajax Amateurs - FC Utrecht
FC Utrecht moeiteloos de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij de Ajax Amateurs in de Johan Cruijff Arena eindigde het bekerduel in 0-6. Cyriel Dessers scoorde twee keer en ook Yassin Ayoub en Zakaria Labyad waren trefzeker voor de Domstedelingen. Opvallend: alle doelpunten vielen vóór rust.

Achilles '29 - NAC Breda
Het bekeravontuur zit erop voor NAC Breda. De Brabanders gingen woensdagavond pijnlijk onderuit bij tweededivisionist Achilles '29. Bij rust stond de ploeg van Stijn Vreven nog op een 1-2 voorsprong, maar na rust ging het mis. De club uit Groesbeek scoorde in een kwartier drie keer en kantelde daarmee de wedstrijd. Toen Rai Vloet na 84 minuten een directe rode kaart pakte, was het duel definitief gespeeld, ondanks dat het in blessuretijd nog wel 4-3 werd.

ONS Sneek - FC Twente
De thuisclub was een maatje te klein voor FC Twente, maar bleef redelijk overeind. Na een uur spelen stond het 0-3 voor de Tukkers, waarna Sneek nog wat terugdeed. Een stunt zat er niet in: het duel eindigde in 1-3.