Faber onder druk bij Groningen: Alleen als de honden moeten pissen of schijten

Faber onder druk bij Groningen: "Alleen als de honden moeten pissen of schijten"

21-09-2017 11:44
16

FC Groningen treedt in het bekerduel met Hercules waarschijnlijk aan in een 4-3-3 formatie. Trainer Ernest Faber geeft daarmee gehoor aan de roep van zijn spelersgroep, maar hij wil vooral terug naar de basisbeginselen.

"Eigenlijk zoals je het bij de kleintjes al leert. Iedereen weet wat hij moet doen. Er zijn geen excuses meer", zegt Faber in het Dagblad van het Noorden. De formatie ziet hij enkel als een startpositie. "Ik houd niet van etiketjes plakken. Een speler moet vooral ook van zijn eigen intuïtie uitgaan. Niet dat je per se zo en zo moet staan en zo en zo moet doen. Het is ook een kwestie van ruimtes zien."

Faber is er nog altijd van overtuigd dat Groningen genoeg kwaliteit heeft om de play-offs voor Europees voetbal te kunnen halen. "Op de training zie ik goede dingen, maar de transformatie naar het stadion gaat met horten en stoten. Dat verschil moet kleiner worden. Het kan niet zo zijn dat het op het trainingsveld draait als een tierelier en het vervolgens niet loopt als het erom gaat."

De druk is inmiddels voelbaar bij Groningen. "Maar druk kan ook een positieve uitwerking hebben", meent Faber. "Het is lekker fel op de training. Er zijn woordenwisselingen, maar dat hoort erbij. Slapeloze nachten? Alleen als de honden moeten pissen of schijten 's nachts. Serieus, veel kritiek is terecht. Het enige dat we kunnen doen is nog harder werken."