Berghuis: Ik zag de beelden terug en dacht: wat zou ik kwaad zijn geweest

Berghuis: "Ik zag de beelden terug en dacht: wat zou ik kwaad zijn geweest"

22-09-2017 07:09
13

Steven Berghuis baalt dat hij er zaterdagavond tegen NAC Breda niet bij is. De aanvaller van Feyenoord is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen PSV van afgelopen weekend. 

"Die botsing met Luuk de Jong", zucht Berghuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik zag de beelden terug en dacht: wat zou ik kwaad zijn geweest als ik het slachtoffer was en de dader werd niet van het veld gestuurd. Rood was terecht geweest, ik blijf er wel bij dat die tweede gele kaart van Kuipers, na het aanraken van Jorrit Hendrix, erg overdreven was."

De Jong moest geblesseerd van het veld af. Een dag later nam Berghuis contact op met de PSV-spits. "Ik zat ermee, ik ben ook helemaal niet zo'n speler die dat soort dingen doet. Ik wilde een verkeerde aanname corrigeren, de botsing daarna was echt snoeihard. Ik deed er nog alles aan om hem niet te raken of in elk geval niet zo hard. Ik hoop dat het snel weer goed gaat met Luuk en ik ben blij dat hij het goed opnam. Ik heb het nu afgesloten, want het duurde wel even."