Kluivert spreekt ambitie uit: 'Dan misschien een keertje mee met het grote Oranje'

Kluivert spreekt ambitie uit: 'Dan misschien een keertje mee met het grote Oranje'

22-09-2017 19:05
27

Justin Kluivert beseft dat er nog een tandje bij moet dit seizoen. De achttienjarige aanvaller heeft de lat hoog gelegd in zijn eerste volledige seizoen bij het eerste elftal van Ajax.

"Ik ben nog niet tevreden over mezelf, vooral niet over mijn rendement", steekt Kluivert van wal in gesprek met Ajax TV. "Als buitenspeler moet je meer rendement hebben dan ik momenteel heb. Ik weet waar ik aan moet werken en kijk ernaar uit om dat te verbeteren." Hij is onder meer gebaat bij veel praten. "Dat geeft je meer rust."

"Ik praat erover met vrienden en familieleden", vervolgt Kluivert. "En soms heb ik het er ook met de trainers over. Het is alleen maar goed om te communiceren. Dan ben je meer op je gemak en kan je meer je ding doen." Dat moet de buitenspeler uiteindelijk succes opleveren. "Ik wil dit seizoen een vaste waarde worden in het eerste elftal. Wat daar dan nog bij komt is mooi."

"Ik zit nu bij Jong Oranje, daar kan ik mezelf laten zien. En dan misschien wel een keer mee met het grote Oranje. Dat lijkt me een doelstelling voor later dit seizoen. Ik werk er hard voor", besluit de ambitieuze Kluivert."