Boekje over oud-Ajacied Sánchez gaat open: 'Hij plaatste zich boven de groep'

Boekje over oud-Ajacied Sánchez gaat open: 'Hij plaatste zich boven de groep'

Davinson Sánchez heeft in zijn eerste weken bij Tottenham Hotspur een ijzersterke indruk gemaakt, nadat hij afgelopen seizoen een steunpilaar was in de Ajax-defensie. Toch verliep de carrière van de 21-jarige Colombiaan niet altijd zo gladjes.

Sánchez werd in 2012 opgenomen in de jeugdopleiding van Atlético Nacional. "Het was een moeilijke tijd voor Davinson, psychologisch", vertelt jeugdtrainer Felipe Merino van de Colombiaanse topclub aan Sky Sports. "De jongen zat altijd bij Colombia onder 17, dat iedere maand een trainingskamp hield, maar het ging niet heel goed en hij werd niet meer opgeroepen."

"Natuurlijk was hij blij om bij een grote club als Nacional aan de slag te gaan, maar hij was ook teleurgesteld en boos over zijn situatie bij het nationale team", vervolgt Merino. "Hij had een bepaalde houding die hij moest veranderen. Hij wilde zijn talent laten zien en het verschil maken bij Nacional, maar door zijn woede over het nationale team wilde hij alles zelf oplossen. Hij plaatste zichzelf boven de groep en paste zich moeilijk aan. Hij was niet sociaal richting zijn teamgenoten."

Merino besloot Sánchez onder zijn hoede te nemen en die speciale aanpak wierp zijn vruchten af. Dat was echter niet het enige dat de trainer aanpaste. "Toen Davinson bij ons kwam was hij een chaotische middenvelder. Hij had een geweldige mentaliteit om de bal te veroveren, maar zijn agressie was buiten proportioneel. Hij was meer geïnteresseerd in het veroveren van de bal. Daarom hebben we hem de kans gegeven centraal achterin."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s