Ongeregeldheden in Zwolle: 46 fans in de boeien geslagen, treinstel vernield

Ongeregeldheden in Zwolle: 46 fans in de boeien geslagen, treinstel vernield

23-09-2017 15:56
47

Go Ahead Eagles neemt via de officiële kanalen afstand van de 'onlusten' die vrijdagavond plaats hebben gevonden op het station van Zwolle. De politie pakte daar 46 supporters op van de Jupiler League-club. 

Onder meer RTV Oost meldt dat lokale autoriteiten 'ernstige vermoedens' hadden dat het in Zwolle tot een treffen zou komen tussen hooligans van Go Ahead Eagles en aartsrivaal PEC. De Deventerse fans waren per trein op de terugreis van het uitduel bij FC Emmen. Toen de supporters in Zwolle overstapten, greep de ME in.

De fans vernielden de ruiten van een trein waar zij in werden gedreven en zochten de confrontatie met de ME. Een dag na alle ophef zitten er nog 46 verdachten vast, meldt RTV Oost. 

'Go Ahead Eagles heeft vol afschuw kennis genomen van de onlusten op het station in Zwolle van gisteravond, waar een groep personen die het uitduel met FC Emmen bezocht bij betrokken was', schrijft de club uit Deventer. '

'Aanstaande maandag wordt de club op de hoogte gebracht van de (voorlopige) resultaten van het nog lopende onderzoek. Dan zal Go Ahead Eagles met kennis van de aangedragen feiten naar buiten treden met een uitgebreider relaas.'