Heerenveen zet goede reeks voort in Tilburg dankzij middenvelders

23-09-2017 20:18
51

SC Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-2 gewonnen. De Friezen blijven daardoor als enige ploeg in de Eredivisie ongeslagen. Het was de vierde overwinning op rij voor de ploeg van coach Jurgen Streppel.

Heerenveen kwam in Tilburg nog wel op achterstand. In de twaalfde minuut tikte Elmo Lieftink de bal bij de tweede paal binnen. De bezoekers drongen daarna aan, zonder echt goed te spelen. Voor de 1-1 was dan ook een spelhervatting nodig. Stijn Schaars krulde op slag van rust een vrije trap schitterend binnen.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar een goal. Heerenveen had het meeste succes. Yuki Kobayashi haalde op fraaie wijze de trekker over. Willem II drong daarna nog wel aan, maar grote kansen bleven uit. Heerenveen gaat daardoor aan kop in de Eredivisie met veertien punten. De formatie van Streppel kan nog gepasseerd worden door Feyenoord, AZ en PSV.

Het Willem II van coach Erwin van de Looi boekte vorige week tegen Roda JC nog de eerste overwinning van het seizoen (1-3), maar verloor tegen Heerenveen al voor de vijfde keer dit seizoen. Daarmee staan de Tricolores voorlaatste.