IJzersterk Dortmund maakt ook gehakt van Gladbach: Real gewaarschuwd

23-09-2017 20:30
42

Borussia Dortmund heeft in eigen huis uitgehaald tegen Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Peter Bosz liet de bezoekers alle hoeken van het veld zien: 6-1.

Bosz is uit de startbokken geschoten in Duitsland. Dortmund pakte in vijf wedstrijden al dertien punten en oogde dan ook vol zelfvertrouwen tegen Gladbach. In de 28ste minuut opende Maximilian Philipp op fraaie wijze met een volley de score op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang. Tien minuten later maakte de Duitse aanvaller er 2-0 van door van een meter of vijftien uit te halen.

In de slotfase van de eerste helft zette ook Aubameyang zijn naam op het scorebord. Hij tikte een voorzet van uitblinker Philipp in het lege doel. Met het oog op het duel met Real Madrid van dinsdag leek een gezapige tweede helft in het verschiet te liggen, maar niets was minder waar. Aubameyang kopte in de 63ste minuut een vrije trap op de paal, maar tikte de rebound eenvoudig binnen. Nog geen drie minuten later maakte de international van Gabon zijn hattrick compleet door voorbij de doelman te dribbelen en de bal vlak voor de achterlijn binnen te glijden: 5-0.

Er was een smetje op de voetbalshow van Dortmund. Die Schwarzgelben slikten hun eerste tegendoelpunt van het seizoen via Lars Stindl. Dat mocht de pret niet drukken, want met een fantastische volley zorgde Julian Weigl voor het slotakkoord.