Feyenoord verliest thuis van NAC door misser Kramer en blunder Jones

23-09-2017 21:36
154

Feyenoord heeft in de eigen Kuip een beschamende nederlaag geleden tegen NAC Breda. De Rotterdammers oogden geen moment zichzelf en gingen geheel onverwachts met 0-2 de bietenbrug op.

Feyenoord probeerde vanaf moment één NAC bij de keel te grijpen, maar het lukten de Rotterdammers niet om de stugge Bredase defensie te verschalken. Enkele minuten na de eerste grote kans van NAC, namen de bezoekers uit Breda brutaal de leiding. De treffer, die niet uit de lucht kwam vallen, werd gemaakt door Giovanni Korte, die eenvoudig binnen schoot nadat hij de bal kreeg van Thierry Ambrose.

Feyenoord, met de tegenvallende Bilal Basacikoglu als vervanger van Steven Berghuis, had moeite om iets te creëren tegen de ploeg van Stijn Vreven. Twee minuten na de pauze kwam Feyenoord goed weg nadat Manu Garcia ondersteboven werd gelopen door Sofyan Amrabat. Scheidsrechter Jochem Kamphuis beoordeelde het incident als een schouderduw. Onterecht, zo bleek uit de herhaling. NAC had een strafschop moeten krijgen.

Met de ingevallen Sam Larsson zocht Feyenoord nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Daar waar NAC geen strafschop kreeg, kreeg de thuisploeg die een kwartier voor tijd wél. Kamphuis wees naar de stip na een lichte charge op Amrabat. De inzet van Michiel Kramer werd echter gepareerd door NAC-doelman Mark Birighitti.

In de 87e minuut gebeurde waar niemand in Rotterdam rekening mee had gehouden. Brad Jones verspeelde de bal in zijn eigen strafschopgebied, waardoor de net ingevallen Thomas Enevoldsen de 0-2 binnen kon tikken. Na de 1-0 nederlaag bij PSV verliest Feyenoord opnieuw. PEC Zwolle, Ajax, Vitesse, PSV en AZ kunnen de Rotterdammers zondag op de ranglijst passeren.