Pröpper blikt terug op glansrol: 'Voor het eerst echt onderdeel van het team'

Pröpper blikt terug op glansrol: 'Voor het eerst echt onderdeel van het team'

24-09-2017 09:25
5

Davy Pröpper werd deze zomer de duurste aankoop ooit van Brighton & Hove Albion, dat de middenvelder overnam van PSV. In 2012 zag zijn wereld er een stuk minder rooskleurig uit, vertelt hij aan The Observer.

De problemen begonnen voor Pröpper toen Vitesse werd overgenomen door Merab Jordania. Onder de Georgiër verdween de eigen jeugd naar de achtergrond. "Ik ging bij iemand langs, je kunt het een motivatiecoach noemen. Dat heeft mij destijds veel geholpen", zegt Pröpper. "Het leidde tot een verandering in mijn carrière. Teleurstellingen bleven niet langer in mijn hoofd spoken."

Pröpper knokte zich terug en dwong een transfer naar PSV af. Afgelopen zomer kwam zijn gedroomde vervolgstap, een avontuur in de Premier League. "Ik wist dat het mijn tijd was om te gaan", zegt de spelmaker. "Er waren andere clubs geïnteresseerd, maar niet uit Engeland en de Premier League was heel belangrijk voor mij." In de winterstop zag hij nog een overgang naar Zenit Sint-Petersburg afketsen. "Ze boden veel geld, maar PSV wilde mij niet verkopen. Daar was ik niet bijzonder teleurgesteld over. Ik gaf de voorkeur aan een zomerse transfer."

Bij Brighton is Pröpper goed begonnen. Het leverde hem een uitnodiging voor Oranje op. Hij scoorde twee keer in het WK-kwalificatieduel met Bulgarije (3-1). "Het was mijn zesde interland en voor het eerst voelde ik mij echt onderdeel van het team. Ik speelde daarvoor vooral in interlands die misschien niet zo belangrijk waren, maar dat was deze wel en we hadden de goals nodig."