Ajax, Feyenoord en PSV krijgen transferadvies: 'Lichaam waar je u tegen zegt'

Ajax, Feyenoord en PSV krijgen transferadvies: 'Lichaam waar je u tegen zegt'

24-09-2017 11:13
11

Alex Pastoor denkt dat Denzel Dumfries prima bij de topclubs in Nederland zou passen. De rechtsback verliet Sparta onlangs voor sc Heerenveen. Dumfries zou volgens Pastoor bij Ajax, Feyenoord en PSV niet misstaan.

"Ja, Denzel is een verstandige en slimme jongen die zich kan aanpassen. Dat doet hij nu ook", zegt Pastoor bij De Tafel van Kees van FOX Sports. "Hij heeft het vermogen om dingen snel om te zetten. Hij heeft ook een lichaam waar je u tegen zegt. Hij rijdt nu in een Formule 3, maar hij kan straks in een Formule 1 rijden. Als je naar de posities van de drie topclubs kijkt, dan had hij daar kunnen concurreren. Hij is dan misschien nog niet meteen klaar, maar op termijn wel."

Sparta-trainer Pastoor zag de achttienjarige Rick van Drongelen onlangs de transfer maken naar het Duitse Hamburger SV. Hij had de verdediger graag in de top van Nederland gezien. "Dit zijn talenten die geschikt zijn voor de top van Nederland", doelt Pastoor op Van Drongelen en Dumfries. "Ik had graag gezien dat hij via de top van Nederland zo'n stap naar HSV had gemaakt. Het zijn jongens die hierna nog één of twee stappen kunnen maken. Als je van Sparta naar de top van Nederland gaat en dan naar het buitenland vertrekt, is dat zakelijk gezien ook goed."