'Hij investeert veel in zichzelf bij PSV en gaat niet bij de pakken neerzitten'

'Hij investeert veel in zichzelf bij PSV en gaat niet bij de pakken neerzitten'

24-09-2017 11:52
8

Joshua Brenet vindt dat motor van PSV nog niet op volle toeren draait. Dat werd volgens hem ook duidelijk tijdens de bekerwedstrijd met SDC Putten (0-4) van afgelopen week.

"Maar dat ligt niet aan ons zelfvertrouwen", zegt Brenet in gesprek met de NOS. "In Putten speelden we vooral in een te laag tempo, dat mogen we onszelf kwalijk nemen. Na rust speelden we beter. Ik vind dat we als team moeten groeien. Wij hebben veel jonge spelers erbij gekregen, terwijl juist een aantal oudere spelers is vertrokken. Dat speelt ook mee en dat verschil merk je op de training."

Brenet is pas 23 jaar, maar behoort al tot de ervaren spelers van PSV. De verdediger weet hoe lastig het is om door te breken in Eindhoven. "Het is een kwestie van in jezelf blijven geloven. Probeer je over obstakels heen te zetten, daar word je als persoon ook alleen maar sterker van. Zo gaat het ook in het normale leven."

Wellicht heeft Brenet dat advies gegeven aan Adam Maher, die helemaal vergeten leek, maar zich nu knap aan het herpakken is. Tegen Putten scoorde hij twee keer en gaf hij een assist. "Voor mij is het geen verrassing hoe Adam zich presenteerde", zegt Brenet. "Hij investeert op de training veel in zichzelf en gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij is een jaar weggeweest en nu zie je een hele andere Adam Maher, die vol zelfvertrouwen zit. Dat is prachtig en ik ben ook trots op hem."