In het kort: Pröpper verslaat Newcastle United, Valencia stoomt door

In het kort: Pröpper verslaat Newcastle United, Valencia stoomt door

24-09-2017 22:43
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Brighton verslaat Newcastle United
Het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Tim Krul heeft zondag een thuiszege geboekt op Newcastle United. Het werd 1-0, door een doelpunt van Tomer Hemed in de 51e minuut. Pröpper stond negentig minuten op het veld. Krul - afgelopen week overgenomen van Newcastle - was bankzitter. Door de overwinning stijgt promovendus Brighton naar de dertiende plaats. 

Valencia wint opnieuw en stijgt naar plek vier
Vier dagen na de 5-0 overwinning tegen Málaga heeft Valencia wederom een zege geboekt in de Primera Division. Het werd zondagavond 3-2 bij Real Sociedad. In de 85e minuut tekende Simone Zaza voor het winnende doelpunt. Afgelopen woensdag was de Italiaanse spits goed voor een hattrick. Valencia staat nu op de vierde plek, met zes punten minder dan koploper FC Barcelona. 

Schot fluit duel tussen Napoli en Feyenoord
De Schot William Collum fluit dinsdag het duel tussen SSC Napoli en Feyenoord. De UEFA wees de 38-jarige arbiter zondag als leidsman aan voor de tweede groepswedstrijd van Feyenoord in groep F. Manchester City was tijdens het eerste duel met 0-4 te sterk voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Napoli ging ook onderuit in hun eerste affiche: Shakhtar Donetsk won met 2-1 van de Italianen.

FC Utrecht heeft hoofdsponsor drie jaar langer
Zorg van de Zaak, de hoofdsponsor van FC Utrecht, heeft het contract opengebroken en voor drie seizoenen verlengd. Dat maakt de club zondag bekend via de officiële kanalen. Zodoende blijven de Utrechters tot en met juli 2020 met het 'bedrijvennetwerk op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg' op hun borst spelen. Marius Touwen, founder en grootaandeelouder van Zorg van de Zaak, is blij met de nieuwe verbintenis. "De impact van FC Utrecht is onmiskenbaar. Natuurlijk doet de voetbalclub het meer dan naar behoren op het veld, maar ook daarbuiten tonen zij ambitie."

AC Milan onderuit bij Sampdoria
AC Milan heeft zondagmiddag verloren op bezoek bij Sampdoria. Bij de subtopper werd het 2-0 voor de thuisploeg, wat de tweede nederlaag in de Serie A betekent voor AC Milan dit seizoen. Duvan Zapata maakte de 1-0, nadat hij na een ongelukkige actie van zijn neef en tegenstander Cristian afstrafte. Invaller Ricky Alvarez maakte direct bij zijn eerste balcontact de beslissende 2-0 voor Sampdoria. Samp blijft ongeslagen, maar heeft wel een punt minder dan AC Milan, dat met twaalf punten uit zes duels zesde staat.

Inter en Lazio winnen
Internazionale heeft zondag met 1-0 gewonnen van Genoa en blijft daardoor op twee punten staan van gedeelde koplopers Napoli en Juventus, die beiden zaterdag al wonnen. Verdediger Danilo D'Ambrosio zorgde in de slotfase voor de bevrijdende treffer, waarna Genoa nog twee keer rood kreeg. SS Lazio heeft op zijn beurt gemakkelijk gewonnen van Hellas Verona. Onder leiding van Ciro Immobile – goed voor twee doelpunten – wonnen de Romeinen met 3-0. Lazio heeft nu dertien punten uit zes duels en is daarmee de huidige nummer vier van de Serie A.