Nijhuis: 'Op een gegeven moment komt Zlatan op zijn slippers: ref, okay?'

Nijhuis: 'Op een gegeven moment komt Zlatan op zijn slippers: ref, okay?'

25-09-2017 17:37
20

Als scheidsrechter van meerdere internationale wedstijden, maakte Bas Nijhuis al heel wat mee. Volgens de Achterhoeker is er een duidelijk verschil in hoe het er aan toe gaat bij verschillende topclubs, zoals AC Milan en FC Barcelona.

"Als scheidsrechter moet je een uur voor de wedstrijd noppencontrole houden bij internationale wedstrijden. Dat verschil tussen FC Barcelona en AC Milan is wel leuk", zegt Nijhuis tegen RTV Oost. "Zo'n type als Zlatan kan in het veld best wel lastig zijn, maar ook in de kleedkamer vooraf."

"Ik was bij Milan, waar Zlatan toen speelde. Dan klop je aan, de deur gaat open, maar even later gooien ze hem zo weer dicht. Ze denken: laat die scheidsrechter maar lekker staan", legt Nijhuis uit. "Op een gegeven moment mag je naar binnen toe. Seedorf lag op de massagetafel, die zei: 'Nijhuis, m'n schoenen staan daar. Zoek ze maar'. En op een gegeven moment komt Zlatan op zijn slippers
en zegt 'ref, okay?', waarop ik antwoordde 'very good Zlatan, very good'."

Bij Barcelona was de ontvangst compleet anders, stelt Nijhuis. "Dan kom je bij Barcelona, dan praat je over discipline. Messi, Xavi, ze zitten allemaal en schoentjes omgedraaid. Zo veel discipline bij zo'n club, dat is echt waanzin eigenlijk. Dat is heel erg leuk."