De Mos tipt onervaren Keizer: 'Die duidelijkheid is er nu niet'

De Mos tipt onervaren Keizer: 'Die duidelijkheid is er nu niet'

26-09-2017 08:33
22

De moeizame start van Marcel Keizer als trainer van Ajax heeft voor een groot deel te maken met het vertrek van bepalende spelers. Dat zegt Aad de Mos in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ajax raakte in zomer onder meer Davinson Sánchez en aanvoerder Davy Klaassen kwijt.

"Twee jongens uit de as van het elftal. Daar word je als beginnend trainer niet gelukkig van. Misschien is Ajax wel helemaal niet zo goed als men na die Europa League-finale van vorig seizoen denkt", aldus de analist. "Keizer moet het ook doen met de selectie die hij van het technisch hart heeft gekregen."

Dat Keizer veel wisselt van formatie en opstelling, snapt De Mos. "Omdat het niet loopt. Maar als trainer moet je op een bepaald moment wel duidelijkheid bieden. Die is er nu niet. Iemand met meer ervaring pakt dat anders aan."

De keuze tussen Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg, al weken uit vorm, is één van de dilemma's waar Keizer mee kampt. "Je kunt ze samen laten spelen in een 4-4-2-systeem. Dat is misschien wel het beste. Maar ja, bij Ajax zonder vleugelaanvallers spelen, is vloeken in de kerk", besluit De Mos. 

Lees ook: Hiddink aangedragen als reddende engel voor Keizer: "Zou oplossing kunnen zijn"