Weerzien tussen Diks en Mertens: Ik vond het bijzonder dat hij dat wist

Weerzien tussen Diks en Mertens: "Ik vond het bijzonder dat hij dat wist"

26-09-2017 13:10
22

De Champions League-clash tussen Feyenoord en SSC Napoli van dinsdagavond (20.45 uur) betekent voor Kevin Diks een weerzien met Dries Mertens. De rechtsback van de Rotterdammers speelde vorig seizoen ook al eens tegen de kleine Belg. 

In dienst van Fiorentina, dat Diks dit seizoen verhuurt aan Feyenoord, mocht Diks invallen tegen Napoli. Het was één van zijn spaarzame hoogtepunten in Italië, vertelt hij aan ELF Voetbal. "Ik deed een paar minuten mee, maar de sfeer in het oude, prachtige stadion, was geweldig. Het was ook een geweldige wedstrijd: 3-3."

"Na afloop kwam Dries Mertens naar mij toe. Hij vroeg: ben jij niet die jongen die bij AGOVV/Vitesse in de jeugd heeft gespeeld? Ik vond het bijzonder dat hij dat wist", vervolgt de vleugelverdediger. "We hebben een keer samen gespeeld bij het AGOVV business toernooi. Mertens leende toen nog mijn schoenen. Die pasten goed, ook al was ik een stuk jonger, haha."

"Ik dacht nog: hij herkent mij vast niet meer. Maar we hebben gekletst en shirtjes geruild. Leuk dat we elkaar in de Champions League weer tegenkomen. Hij speelt nu centraal, maar we komen elkaar vast tegen. Ik zal hem dan een klein trapje geven, met een lachje. Ik heb veel bewondering voor hoe hij presteert", besluit Diks.