'Leuk dat ik door andere clubs gevolgd word, maar Heerenveen is het beste nu'

'Leuk dat ik door andere clubs gevolgd word, maar Heerenveen is het beste nu'

26-09-2017 18:09
17

Het is officieel: Kik Pierie heeft zijn contract verlengd bij sc Heerenveen. De zeventienjarige verdediger verkiest de Friese club boven interesse uit binnen- en buitenland.

Pierie werd de laatste weken gelinkt aan onder meer Ajax en een hele rits Belgische clubs, maar twijfelde naar eigen zeggen geen moment over een langer verblijf bij Heerenveen. Zijn contract is - zoals aangekondigd - opengebroken en met één seizoen verlengd, tot de zomer van 2020.

"Ik heb verlengd omdat ik me bij Heerenveen het best kan ontwikkelen. Het is een goede, warme club en ik voel me er thuis", zegt Pierie op de website van zijn management Soccervision. "Ik weet dat ik door andere clubs gevolgd word en dat vind ik leuk, maar dit is het beste voor me."

"Ik ben nog maar twee maanden 17 en net begonnen in de Eredivisie; ik heb nog maar vier wedstrijden in de basis gespeeld en ik heb nog zo veel te leren. Bij een andere club moet nog maar blijken of ik een basisplaats krijg en ik heb het hier goed. Een andere club kan altijd nog wel."