Atlético Madrid maakt komst van verloren zoon wereldkundig: Dit is mijn thuis

Atlético Madrid maakt komst van verloren zoon wereldkundig: "Dit is mijn thuis"

26-09-2017 21:13
14

Diego Costa mag zich weer speler van Atlético Madrid noemen. Los Rojiblancos maken dinsdagavond via de officiële kanalen bekend dat de 28-jarige spits definitief terugkeert op het oude nest.

Dat Costa over zou komen van Chelsea, was een kwestie van tijd. Donderdag meldde Atlético al dat het een principe-akkoord had bereikt met The Blues. De Madrilenen laten weten dat de in Brazilië geboren spits zijn medische keuring met goed gevolg heeft doorstaan en dat hij zijn contract al heeft ondertekend. Voor hoeveel seizoenen hij getekend heeft, is niet onthuld. Costa sluit meteen aan bij de selectie, maar mag vanwege het transferverbod van Atlético pas na de jaarwisseling wedstrijden spelen. "Dit is mijn thuis. Ik ben dolgelukkig", laat de spits weten.

De fysiek sterke aanvalsleider verruilde Atlético Madrid in de zomer van 2014 voor Chelsea. Met twee landstitels, één FA Cup en 52 Premier League-doelpunten beleefde hij er drie succesvolle seizoenen. Afgelopen zomer kreeg Costa echter ruzie met manager Antonio Conte, waardoor hij uit de gratie viel in West-Londen.