Update: Mendy spreekt zware knieblessure tegen en sneert naar journalist

Update: Mendy spreekt zware knieblessure tegen en sneert naar journalist

27-09-2017 15:08
4

Voor Manchester City-back Benjamin Mendy zit het seizoen er mogelijk alweer op. De van AS Monaco overgekomen Fransman heeft afgelopen weekend tegen Crystal Palace naar alle waarschijnlijkheid zijn kruisband gescheurd, bevestigt manager Pep Guardiola.

"Ik leef enorm met hem mee. Het is voor hem heel frustrerend", aldus Guardiola tegenover The Indipendent. "Later deze week zal er een onderzoek volgen in Barcelona en dan weten wat er aan de hand is. Maar ik ben er zeker van dat we Benjamin langer kwijt zijn dan we verwacht en gehoopt hadden." Wanneer de 23-jarige Fransman daadwerkelijk kruisbandletsel heeft opgelopen, staat hem normaalgesproken een revalidatie van zes tot negen maanden te wachten.

Mogelijk moet Manchester City in de winterstop al de transfermarkt op om een vervanger te zoeken voor de man van 57,5 miljoen euro. Guardiola houdt zich echter op de vlakte. "Dat zien we dan wel. We hebben momenteel genoeg vervangers in onze selectie. Danilo, Fabian Delph, Fernandinho en ook Oleksandr Zinchenko (vorig jaar nog actief voor PSV, red.) kunnen ook linksback spelen."

Mendy is vrijwel zeker niet van de partij in de Champions League-confrontatie tegen Feyenoord, die op 21 november gespeeld wordt.

Update 15.08: Benjamin Mendy is er op z'n zachtst gezegd niet blij mee dat al gemeld wordt dat hij door een zware knieblessure maanden uit de roulatie is. De linksback van Manchester City is geblesseerd geraakt aan zijn knie, maar over de herstelperiode is nog niets bekend. Dat benadrukt Mendy zelf, terwijl hij sneert naar journalist Duncan Castles.