Update: Feyenoord komt met bevestiging en is Van der Heijden lang kwijt

Update: Feyenoord komt met bevestiging en is Van der Heijden lang kwijt

27-09-2017 18:02
85

Feyenoord heeft opnieuw een forse tegenvaller te verwerken gekregen. Na Eric Botteghin is ook Jan-Arie van der Heijden de komende weken niet inzetbaar, meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend.

Van der Heijden heeft een spierscheuring in zijn kuit opgelopen en is minimaal zes weken uitgeschakeld. Dat is opnieuw een tegenvaller voor trainer Giovanni van Bronckhorst, die minstens tot de winterstop niet kan beschikken over Botteghin. De Rotterdammers gaan zondag op bezoek bij AZ, terwijl Van der Heijden verder onder meer de wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk en Ajax mist.

De linkspoot haakte dinsdag in Stadio San Paolo af tijdens de warming-up. Tijdens het duel met Napoli (3-1) werd hij vervangen door Renato Tapia, die noodgedwongen een duo vormde met Jerry St. Juste. Die twee lijken nu ook de komende weken de honneurs waar te moeten nemen centraal in de defensie.

Naast Tapia en St. Juste heeft Van Bronckhorst met Sven van Beek nog een alternatief. De sterke verdediger maakte dinsdagavond zijn rentree na lang blessureleed.

Update 18.02: Feyenoord bevestigt dat Van der Heijden wekenlang aan de kant staat met een kuitblessure. De Rotterdammers reppen over een herstelduur van minimaal vier tot zes weken. Van der Heijden scheurde dinsdagavond zijn kuitspier in de warming-up voor de Champions League-wedstrijd tegen Napoli (3-1).