Update: Anderlecht komt met bevestiging: nieuwe trainer tekent voor drie jaar

Update: Anderlecht komt met bevestiging: nieuwe trainer tekent voor drie jaar

03-10-2017 10:55
32

Frank de Boer lijkt een nieuw avontuur bij Anderlecht te kunnen vergeten. De formatie uit Brussel gaat zeer waarschijnlijk in zee met Hein Vanhaezebrouck, die een driejarig contract kan tekenen bij Paarswit.

De Boer werd door diverse analisten naar voren geschoven bij Anderlecht. Onder anderen Aad de Mos deed een goed woordje voor de voormalig trainer van Ajax, die voor het voetbal zou staan dat de Belgische topclub graag wil spelen. De Boer werd eerder deze maand al na vier Premier League-wedstrijden ontslagen bij Crystal Palace. Ook zijn avontuur bij Internazionale was vorig jaar al uitgelopen op een mislukking.

Vanhaezebrouck zou ondertussen open staan voor Anderlecht. De 53-jarige Belg maakte de voorbije jaren naam bij KAA Gent, maar stapte daar deze week op na een moeilijke competitiestart. Hij wordt waarschijnlijk na de topper tegen Standard Luik gepresenteerd bij Anderlecht.

Update 15.00: Anderlecht heeft de interesse in Hein Vanhaezebrouck bevestigd. De oud-oefenmeester van AA Gent is op de hoogte gebracht van de belangstelling en heeft om enkele dagen bedenktijd gevraagd, zo laat de club in een verklaring weten. Daarmee is in ieder geval duidelijk dat Frank de Boer nu niet als serieuze kandidaat wordt beschouwd door Anderlecht.

Update 03/10 10.55: Witte rook uit Brussel: Hein Vanhaezebrouck wordt definitief de nieuwe trainer van Anderlecht. Vanhaezebrouck krijgt een contract voor drie seizoenen. Later op de dag wordt hij gepresenteerd.