Update: 'Bayern heeft al gesprekken gevoerd met beoogde nieuwe trainer'

Update: 'Bayern heeft al gesprekken gevoerd met beoogde nieuwe trainer'

29-09-2017 18:20
16

Thomas Tuchel is de favoriet om Carlo Ancelotti op te volgen bij Bayern München. Dat meldt BILD. De Duitse trainer is werkloos na zijn vertrek bij Borussia Dortmund.

Tuchel werd vorig seizoen ontslagen, omdat het niet meer boterde tussen hem en de Dortmund-selectie en -directie. Hij werd opgevolgd door Peter Bosz, die op dit moment ongeslagen aan de leiding gaat in de Bundesliga. Bayern München volgt op drie punten.

De kans lijkt reëel dat Tuchel van Bayern de gelegenheid krijgt om de aanval op Bosz te openen. BILD schrijft vrijdag dat hij 'ganz klar' de favoriet is om Ancelotti op te volgen.

Het Bayern-bestuur zou Tuchel prefereren boven de pas dertigjarige Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann. De Duitse grootmacht wil in elk geval midden oktober een nieuwe hoofdtrainer hebben aangesteld. In de tussentijd neemt Willy Sagnol de honneurs waar.

Update 18.20: Tuchel ligt inderdaad op pole position om de nieuwe trainer van Bayern te worden. Volgens BILD hebben er al gesprekken plaatsgevonden tussen beide partijen.