Stegeman baalt van Heracles-inzet: 'Ik heb blijkbaar niet de juiste snaar geraakt'

Stegeman baalt van Heracles-inzet: 'Ik heb blijkbaar niet de juiste snaar geraakt'

29-09-2017 23:07
5

John Stegeman is niet te genieten over het optreden van Heracles Almelo in de derby tegen FC Twente (2-1). Vooral in de openingsfase werden de bezoekers overrompeld.

"Ik ben teleurgesteld over hoe we aan de wedstrijd begonnen. Dat neem ik mezelf heel erg kwalijk", zegt Stegeman tegen FOX Sports. "In dit soort wedstrijden weet je dat je er vol moet opgaan. En dat je je in de wedstrijd moet knokken. Als je alle persoonlijke duels verliest, heb ik blijkbaar niet de juiste snaar geraakt bij mijn spelers om er vanaf het begin te staan."

"Dat is vervelend en daar moet ik aan gaan werken met deze groep", vervolgt Stegeman, die geen donderspeech gaf na afloop. "Ik ben niet tekeer gegaan. Ik kijk eerst zelf in de spiegel. Dat is op dit moment ook het belangrijkste." De oefenmeester zag na de vroege openingstreffer wel verbetering. "Ik vind het wel frappant dat als we achter komen dat we de schroom van ons af kunnen gooien."

Na de gelijkmaker zat er zelfs nog meer in het vat, meent Stegeman. "We scoorden zonder hoogstaand te spelen, maar ik had wel het gevoel dat we de grip hadden. Toen was het een open wedstrijd en hadden we met iets meer geluk nog een keer kunnen scoren. Maar als je de hele wedstrijd bekijkt was dat totaal onverdiend geweest."