Van Weert leidt met domme rode kaart Groningen-nederlaag tegen PEC in

30-09-2017 21:42
37

PEC Zwolle heeft een zwaarbevochten overwinning op FC Groningen geboekt. De Blauwvingers kwamen in eigen thuis twee keer terug van een achterstand en wonnen uiteindelijk met 3-2.

Beide ploegen maakten er voor rust geen hoogstaande wedstrijd van. PEC was aanvankelijk beter, maar kwam na een kwartier spelen wel op achterstand. De Japanner Ritsu Doan dook vrij op bij de tweede paal en schoot de bal door de benen van Diederik Boer. De thuisploeg had niet veel tijd nodig om zich te herstellen. Vier minuten na de openingstreffer was het uitgerekend Stef Nijland, de zoon van Groningen-directeur Hans Nijland, die de 1-1 binnen frommelde.

Na rust kwam er meer leven in de brouwerij en het was wederom FC Groningen dat op voorsprong kwam. Boer pakte een van richting veranderde kopbal van Tom van Weert, maar volgens de arbitrage had de bal toen al de lijn gepasseerd. Wederom had PEC snel een antwoord paraat: Ryan Thomas kreeg bij toeval de bal voor zijn voeten en tekende met een fraaie dropkick voor de 2-2.

In de slotfase leek de wedstrijd dood te bloeden, maar werd het alsnog hectisch. Eerst kreeg Tom van Weert rood na een totaal onnodige tackle op Dirk Marcellis. FC Groningen moest met tien man een punt over de streep zien te trekken, maar ging in blessuretijd door de knieën. Piotr Parzyszek won zijn kopduel en Youness Mokhtar zorgde voor een vreugde-uitbarsting in Zwolle, nadat hij ongehinderd de 3-2 binnen kon schieten.

Dankzij de zege staat PEC op veertien punten uit zeven wedstrijden, genoeg om zich in de top van de Eredivisie te nestelen. FC Groningen blijft steken op acht punten en moet nog steeds met een schuin oog naar de degradatiezone kijken.