FC Groningen-spelers krijgen onder uit de zak na nederlaag: Steeds verkeerd

FC Groningen-spelers krijgen onder uit de zak na nederlaag: "Steeds verkeerd"

30-09-2017 23:17
24

Het gezicht van FC Groningen-trainer Ernest Faber stond op onweer na de 3-2 nederlaag bij PEC Zwolle van zaterdagavond. De coach vindt het hoog tijd dat zijn spelers gaan leren van hun fouten, vertelde hij voor de camera van FOX Sports. 

"We kunnen het morgen wel weer laten zien in mooie beelden die we hebben, maar het gaat erom wat je daarmee doet", aldus Faber. "We kunnen niet blijven praten, we moeten het gewoon doen op het veld. Anders zullen zulke wedstrijden steeds verkeerd uitvallen."

In Zwolle kwam Groningen twee keer op voorsprong. Door een goal van Youness Mokhtar in blessuretijd stapten Faber en zijn elftal zonder punten de bus in. "We hebben de doelpunten gewoon weggegeven. Bij een voorsprong van 2-1 hadden we het moeten afmaken. We lieten Zwolle echter in leven. En wat daarna gebeurde, heeft iedereen kunnen zien. Dit is zo zonde. Alle tegendoelpunten doen pijn aan de ogen."

"Er moet meer gif en verbetenheid in zitten. Ik zal niet zeggen dat het bewust is, daarin heb ik vertrouwen in de spelers, maar ze moeten er met z'n allen meer uitpersen om dit te voorkomen. Niet praten, maar doen."

Lees ook: Van Weert leidt met domme rode kaart Groningen-nederlaag tegen PEC in