PSV was héél dichtbij komst van 'nieuwe Robben': Waren zo goed als rond

PSV was héél dichtbij komst van 'nieuwe Robben': "Waren zo goed als rond"

01-10-2017 11:07
8

PSV was afgelopen zomer dichtbij de komst van Riccardo Orsolini. Donato Di Campli, de zaakwaarnemer van de Italiaanse vleugelaanvaller, vertelt dat dit weekend aan Tuttosport. Orsolini werd in januari 2017 voor miljoenen euro gekocht door Juventus. De kampioen van Italië stalde hem direct voor twee jaar bij Atalanta Bergamo. 

Bij de werkgever van Marten de Roon en Hans Hateboer komt de jeugdinternational echter amper aan spelen toe. Daar baalt Di Campli stevig van. Juve betaalde in januari zo'n zes miljoen voor Orsolini, die in zijn vaderland te boek staat als 'il nuovo Arjen Robben'. De speelstijl van de aanvaller is vergelijkbaar met die van de aanvoerder van Oranje. 

"Het is nog wachten op zijn eerste basisplaats. Juventus hoopt daar waarschijnlijk ook op, ze hebben hoge verwachtingen van Riccardo. Afgelopen zomer kon hij naar andere clubs verkassen. We waren zo goed als rond met PSV, bijvoorbeeld. Zij wilden hem huren. Maar we hebben geen spijt dat hij nu nog bij Atalanta speelt."

"Het is echter logisch dat we de situatie opnieuw gaan bekijken als Riccardo over een paar weken nog steeds niet speelt", vervolgt Di Campli. "Hij is er echt klaar voor, Riccardo moet gaan spelen. Let op mijn woorden: over twee à drie jaar speelt Riccardo in het eerste elftal van Juventus. Daar durf ik op te wedden."