Update: Barcelona mag wedstrijd niet staken en doet Camp Nou op slot

Update: Barcelona mag wedstrijd niet staken en doet Camp Nou op slot

01-10-2017 15:51
31

Grote onduidelijk over het al dan niet doorgaan van FC Barcelona - Las Palmas. Het bestuur van de Catalaanse grootmacht zou zelf hebben besloten om niet in actie te komen, maar wordt mogelijk gedwongen door de autoriteiten.

Dat melden diverse media in Spanje zondag. Barcelona zou om 16.15 uur aftrappen tegen Las Palmas in Camp Nou, maar besloot na een spoedvergadering om niet in actie te komen. De Spaanse voetbalbond en Primera División hebben echter géén toestemming gegeven voor het uitstellen van de competitiewedstrijd.

Bovendien zou Barcelona, dat een groot voorstander is van onafhankelijkheid en zich solidair verklaart aan het Catalaanse volk, zijn gedreigd met zes punten aftrek en een torenhoge boete. Het is daarom mogelijk dat het duel tussen Barça en Las Palmas achter gesloten plaatsvindt in Camp Nou. Officieel uitsluitsel hierover is er nog niet.

Op dit moment is het nog steeds chaos in Barcelona. De vanuit Madrid aangestuurde politie gebruikt fors geweld om te voorkomen dat burgers meedoen aan het illegale referendum voor Catalaanse onafhankelijkheid. Bij de rellen zijn inmiddels tientallen gewonden gevallen.

Update 15.51: FC Barcelona bevestigt dat het competitieduel met Las Palmas zondag wordt afgewerkt achter de gesloten deuren. Die beslissing heeft de Catalaanse grootmacht moeten nemen, omdat de autoriteiten niet instemmen met een afgelasting. De wedstrijd begint 'gewoon' om 16.15 uur.