Lof voor 'Feyenoord-regisseur': Geen enkele andere club heeft zo'n speler

Lof voor 'Feyenoord-regisseur': "Geen enkele andere club heeft zo'n speler"

02-10-2017 08:54
10

Karim El Ahmadi won vorig seizoen de Gouden Schoen voor beste speler van de Eredivisie en kan die prijs dit jaar weer winnen. Dat stelt Ferdi Vierklau.

De oud-Ajacied en rapporteur van De Telegraaf is onder de indruk van El Ahmadi na de 0-4 zege van Feyenoord op AZ. "Ik vind het niet verwonderlijk dat Karim afgelopen seizoen de Gouden Schoen heeft gewonnen. Als hij zo blijft presteren zie ik dat dit jaar weer gebeuren. Karim is de regisseur van Feyenoord", zegt Vierklau.

"Hij presteert nu al enkele seizoenen constant. Zijn kracht is dat hij ook in de kleine ruimtes de juiste oplossing weet te vinden. Tegen AZ heeft hij bovendien een flinke hoeveelheid ballen onderschept. Geen enkele andere club in Nederland heeft zo'n speler."

El Ahmadi maakte in tegenstelling tot veel andere Eredivisie-spelers geen transfer afgelopen zomer. Vierklau: "Karim heeft natuurlijk al in het buitenland gespeeld en ik vraag me af of hij opnieuw op zo'n avontuur zit te wachten. Bovendien heb je in het buitenland veel meer concurrentie. In de Eredivisie behoort El Ahmadi tot de topspelers, maar de vraag is of dat voor het buitenland ook voldoende is."