Feyenoorder 'natuurlijk mooi' voor Oranje: 'Gigantisch loopvermogen, zo technisch'

Feyenoorder 'natuurlijk mooi' voor Oranje: 'Gigantisch loopvermogen, zo technisch'

02-10-2017 12:05
18

Ferdi Vierklau is lyrisch over Sofyan Amrabat. De Feyenoorder werd zondag tegen AZ (0-4 winst) op de rechtsbackpositie geposteerd en deed het daar volgens Vierklau, voormalig speler van onder meer FC Utrecht en Ajax, erg goed.

"Hoewel die jongen eigenlijk een middenvelder is, stond hij in Alkmaar als rechtsback opgesteld. Als je dan ziet wat voor oplossingen hij steeds wist te vinden…", zegt rapporteur Vierklau in De Telegraaf. "Hij heeft het afgedwongen dat zijn tegenstander continu rekening met hem moest houden."

"Amrabat en El Ahmadi hebben samen de hele boel kapot gespeeld", vervolgt Vierklau, die het logisch vindt dat de KNVB Amrabat wil overtuigen voor Oranje te kiezen in plaats van voor het Marokkaans elftal. "Als die jongen zich zo blijft ontwikkelen denk ik dat hij op termijn de stap gaat maken naar een buitenlandse competitie, waar hij een nog betere voetballer kan worden."

"Natuurlijk zou het dan mooi zijn voor Oranje om zo'n speler erbij te krijgen. Hij heeft immers een gigantisch loopvermogen en behoudt altijd het overzicht. Bovendien raakt hij nooit in paniek, want hij is zo technisch dat hij altijd de juiste oplossing weet te vinden", besluit Vierklau.

Lees meer: Lof voor 'Feyenoord-regisseur': "Geen enkele andere club heeft zo'n speler"