Stam onder vuur in Engeland: Ga lekker vissen bijvoorbeeld, dat is ook leuk

Stam onder vuur in Engeland: "Ga lekker vissen bijvoorbeeld, dat is ook leuk"

02-10-2017 13:58
15

Jaap Stam ligt onder vuur in Engeland. Na een indrukwekkend debuutseizoen krijgt de Reading-manager zijn ploeg vooralsnog niet aan de praat.

Reading wist de laatste zes competitiewedstrijden niet te winnen en staat op een teleurstellende twintigste plaats in het Championship. Het leidt tot kritiek op Stam. "Het is logisch dat er druk is van buitenaf. Als je niet wint, vragen mensen zich af: is hij wel goed genoeg", reageert Stam tegenover de BBC.

"Als bepaalde mensen denken dat ze een betere manager kunnen krijgen voor deze ploeg, dan moeten ze die knoop doorhakken. Dat is prima", vervolgt de Reading-manager, die strijdbaar blijft. "Ik denk niet dat er een betere manager is dan ik. Grapje natuurlijk, maar dit is hoe we ervoor staan."

Stam kent naar eigen zeggen het klappen van de zweep. "Ik heb het als speler ook meegemaakt. Het is één van de risico's in het leven van een manager. Als je daar van tevoren bang voor bent, dan moet je dit werk niet gaan doen. Ga lekker vissen bijvoorbeeld, dat is ook leuk."