'Verdedigen in Italië niet hetzelfde als in Nederland, het niveau is hoger'

'Verdedigen in Italië niet hetzelfde als in Nederland, het niveau is hoger'

02-10-2017 17:55
10

Bram Nuytinck heeft zich snel aangepast bij Udinese. De centrale verdediger begon tot dusver in alle wedstrijden in de basis, maar ziet wel een groot verschil met Nederland en België.

"Het was in het begin wel even wennen in Italië. Het voetbal is ook heel anders, zeker ook tactisch", zegt Nuytinck op de website van zijn belangenbehartiger Wasserman. "Er wordt veel harder getraind en ook veel meer aan de conditie gedaan. Ik vind het niveau ook duidelijk hoger dan in Nederland of België", aldus de oud-speler van NEC en Anderlecht.

Wedden

Meer odds

"Verdedigen in Italië is ook niet hetzelfde als in Nederland of België", vertelt Nuytinck. "Het gaat erom dat je positioneel altijd goed staat. Je verdedigt ook als een blok, waarbij opbouwen van minder belang is dan ik in Nederland gewend was. Wij zijn ook geen Juventus of AS Roma. Die ploegen moeten het spel maken. Dat geldt niet voor ons."

Udinese kende een moeizame start van het seizoen, maar klom door een 4-0 zege op Sampdoria op naar de dertiende plaats in de Serie A. "Er zijn aan het begin van dit seizoen een stuk of tien nieuwe spelers bijgekomen, dus dan is het logisch dat het wat tijd kost om het juiste team te bouwen. Hopelijk hebben we nu de stijgende lijn te pakken."