Achahbar kan NEC-training niet volhouden en wordt teruggezet naar beloftenploeg

Achahbar kan NEC-training niet volhouden en wordt teruggezet naar beloftenploeg

02-10-2017 22:23
38

Anass Achahbar traint voorlopig niet mee met het eerste elftal van NEC. De spits is niet fit genoeg om met de ploeg van Adrie Bogers mee te trainen. Daardoor voegt hij zich bij de beloftes.

Dat meldt De Gelderlander. Naast de trainingen met Jong NEC, volgt Achahbar ook een individueel programma om wedstrijdfit te worden. Technisch directeur Remco Oversier laat weten dat de PEC Zwolle-huurling tegenslagen heeft gehad door blessures en ziekte. "Hij had een snee in zijn voet met hechtingen, waardoor hij een paar weken niet kon spelen. Ook had hij last van zijn nek en schouderblad. Na de wedstrijd tegen FC Den Bosch is hij ziek geweest.''

Oversier zegt dat Achahbar een training met het eerste niet kan volhouden. "Bij PEC heeft Anass dezelfde uitdaging gehad. Hij gooit er niet met de pet naar. Hij kan voor een beperkte duur meetrainen met de selectie en daardoor is hij extra blessuregevoelig. Die cirkel willen we op deze manier doorbreken."

Bogers heeft dit seizoen slechts één keer gebruik gemaakt van Achahbar. Tegen FC Den Bosch viel hij in en speelde hij 26 minuten. PEC verhuurde de spits aan NEC omdat hij in Zwolle niet aan spelen toekwam. De 23-jarige Achahbar kwam daarvoor uit voor Feyenoord. NEC heeft een optie tot koop.