Roda JC aast op Belgische amateurkeeper: 'Al een paar telefoontjes gekregen'

Roda JC aast op Belgische amateurkeeper: 'Al een paar telefoontjes gekregen'

03-10-2017 08:56
15

Roda JC is in de zoektocht naar versterkingen uitgekomen bij een Belgische amateurdoelman. De zeventienjarige Bram Scheepers is in beeld in Kerkrade. Hij komt nu nog uit voor St. Elen, dat uitkomt op het zesde niveau in België.

"Ik heb al een paar telefoontjes van Roda JC gekregen. Die belangstelling is natuurlijk fijn, maar ik blijf met mijn voetjes op de grond", reageert Scheepers in gesprek met Het Belang van Limburg op de Nederlandse belangtelling. "Ik concentreer me toch vooral op mijn prestatie bij Elen. Ik zit daar namelijk heel goed. Ik ben als vijfjarige hier begonnen. Dan is het natuurlijk schitterend als je je kans krijgt in de eerste ploeg."

In november viert de doelman zijn achttiende verjaardag. "Ik ben als jeugdkeepertje al mogen gaan testen bij Standard Luik, Westerlo, STVV en MVV. Maar ik besef ook dat als ik echt hogerop wil geraken, het na dit seizoen zal moeten gebeuren. Ik zit ook in mijn specialisatiejaar 'elektrische installaties' op de scholencampus in Maaseik. Ik zou me dus volgend jaar volledig kunnen toeleggen op het keepen."