Lijst met supertalenten van Guardian: Pierie, Feyenoorder en man van 40 miljoen

Lijst met supertalenten van Guardian: Pierie, Feyenoorder en man van 40 miljoen

04-10-2017 11:28
15

In het jaarlijkse talentenlijstje van The Guardian staan in de editie van 2017 twee Nederlanders: Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Kik Pierie (sc Heerenveen). In totaal noemt de Britse kwaliteitskrant zestig spelers die in het jaar 2000 zijn geboren. Ook Ajax-middenvelder Victor Jensen, een Deen, wordt genoemd. 

Pierie, van 20 juli 2000, beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in de Eredivisie. Hij is basisspeler bij Heerenveen. The Guardian schrijft dat Pierie een verdediger is 'die het spel goed leest en vertrouwen uitstraalt wanneer hij de bal heeft'. Afgelopen week beloonde Heerenveen Pierie met een nieuw contract tot medio 2020. 

Ook Geertruida, die twee dagen ouder is van Pierie, wordt uitgelicht. 'Na onder meer Nathan Aké, Stefan De Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Rick Karsdorp and Terence Kongolo is hij de zoveelste verdediger uit de Feyenoord-academie die een mooie toekomst tegemoet gaat', meldt The Guardian. 

Tijdens het Champions League-duel met Manchester City van afgelopen maand (0-4) zat Geertruida op de bank. De tiener moet zijn debuut in Feyenoord 1 nog maken.

Het volledige lijstje van The Guardian is hier te vinden. Meest bekende naam is waarschijnlijk Vinicius Júnior, die eerder dit jaar voor ruim 40 miljoen euro werd ingelijfd door Real Madrid. De Braziliaanse aanvaller verkast in 2019 naar Spanje.