Van Cambuur naar Indonesië: Ik ben nu op zoek naar een villa met privé-zwembad

Van Cambuur naar Indonesië: "Ik ben nu op zoek naar een villa met privé-zwembad"

05-10-2017 08:32
16

Stefano Lilipaly zorgde afgelopen zomer voor een van de meest opmerkelijke transfers. De 27-jarige middenvelder verruilde SC Cambuur voor Bali United, in zijn vaderland Indonesië.

Lilipaly laat aan de Leeuwarder Courant weten dat hij absoluut geen spijt heeft van zijn overgang. "Je kunt het slechter treffen dan 's ochtends vroeg op je teenslippers en in de korte broek op de motor te stappen richting trainingsveld", aldus de tienvoudig Indonesisch international. "Om vervolgens een balletje te trappen en daarna lekker van het leven te genieten. Zon, zee en strand. Ik ben nu op zoek naar een geschikte villa. Eentje met privé-zwembad en een grote tuin."

Ook qua voetbal liggen er nog genoeg uitdagingen voor de geboren Arnhemmer. "Op voetbalgebied is Indonesië nog een peuter, maar de voetbalindustrie kan het land verder doen ontwikkelen", stelt Lilipaly, die moest wennen aan de omstandigheden in Indonesië. "Je hebt hier in alles minder kwaliteit, maar de omstandigheden zijn zo verschillend. Je speelt de wedstrijden bij temperaturen van constant 36 graden. Probeer dan maar eens negentig minuten lang vol gas te geven. Maar dat doen we wel."