Van Dijk: Zou sommige zaken anders aanpakken en Southampton waarschijnlijk ook

Van Dijk: "Zou sommige zaken anders aanpakken en Southampton waarschijnlijk ook"

05-10-2017 14:55
12

Virgil van Dijk is wijzer geworden na een mentaal zware periode. Niet alleen vanwege de transferperikelen rond zijn persoon, maar ook door de revalidatie van een zware voetblessure.

"Je doet veel levenservaring op. Ik heb zaken ervaren in mijn revalidatie en toen ik tegenover de club stond betreffende m'n toekomstverwachting", zegt Van Dijk in gesprek met De Telegraaf. "Daar ben ik wijzer van geworden. Nu zou ik sommige zaken anders aanpakken en Southampton waarschijnlijk ook."

Wedden

Meer odds

Deze zomer moest Van Dijk lang met de beloften meetrainen. "Omdat ik niet met mijn hoofd bij Southampton was, hield de trainer me buiten de selectie en trainde ik iedere dag met Jong Southampton. Het waren lange, onzekere dagen, want je hebt iedere dag de hoop dat er iets verandert." Na de transferdeadline was hij weer welkom bij het eerste. "Toen er een einde kwam aan die onzekere periode viel er een last van mijn schouders. Ik zal altijd 100% voor de club geven zolang ik onder contract sta. Dat verdienen de club en fans."