Gullit prijst Ajax-duo: Wij adviseren jonge spelers in Nederland te blijven

Gullit prijst Ajax-duo: "Wij adviseren jonge spelers in Nederland te blijven"

05-10-2017 17:14
16

Ruud Gullit dringt er bij Nederlandse talenten op aan vooral zo lang mogelijk in de Eredivisie te blijven. De assistent-bondscoach van Oranje neemt in een Frans interview twee Ajax-talenten als voorbeeld.

"Wij adviseren jonge spelers om in Nederland te blijven om eerst genoeg te spelen", verklaart Gullit volgens het Algemeen Dagblad aan het Franse persbureau AFP. De rechterhand van bondscoach Dick Advocaat wijst eerst op Aké, verdediger van het Engelse Bournemouth.

"Hij bleef twee jaar op de bank bij Chelsea. Goed, hij is op een gegeven moment naar Bournemouth gegaan, maar twee jaar dat is tien procent van je carrière. Het grootste probleem van Nederland is dat als er een jong talent is, hij snel naar het buitenland gaat en daar niet aan spelen toekomt."

Gullit stelt dat er wel talent aan zit te komen bij Oranje. "Ajax bereikte vorig seizoen de finale van de Europa League, veel mensen vergeten dat haha. En dat met een jong team. Matthijs de Ligt is pas 18 jaar en Donny van de Beek (20) is ook erg jong."