'Carvalho krijgt celstraf van zeven maanden en beëindigt rijke carriére'

'Carvalho krijgt celstraf van zeven maanden en beëindigt rijke carriére'

06-10-2017 13:32
25

Ricardo Carvalho is door de Spaanse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden. De 37-jarige verdediger van het Chinese Shanghai SIPG is gestraft voor belastingontduiking.

Dat melden diverse media in Spanje. Carvalho ging in 2011 en 2012 buiten zijn boekje, toen hij actief was voor Real Madrid. De oud-international van Portugal stond drie seizoenen onder contract in de Spaanse hoofdstad (2010-2013). Hij heeft de strafeis van de rechtbank in Madrid geaccepteerd.

De officier van justitie eiste aanvankelijk een jaar celstraf en een boete van 300.000 euro, maar de rechtbank vond dat 'buitenproportioneel'. In plaats daarvan kreeg Carvalho, die volledig meewerkte aan het onderzoek, zeven maanden gevangenis en een boete van 142.822 euro.

Carvalho staat op dit moment onder contract bij het Chinese Shanghai SIPG. In Spanje wordt aangenomen dat de celstraf inhoudt dat de oud-speler van FC Porto, Chelsea en AS Monaco per direct zijn actieve carrière beëindigt. De kans dat Carvalho niet daadwerkelijk naar de gevangenis hoeft is groot. In Spanje worden celstraffen onder 24 maanden omgezet in een voorwaardelijke straf als het een eerste overtreding betreft. Daardoor hoefden eerder ook Lionel Messi en Angel Di Maria de gevangenis niet in.