Advocaat verklapt twee basisspelers Oranje: Hij maakt een scherpe indruk

Advocaat verklapt twee basisspelers Oranje: "Hij maakt een scherpe indruk"

06-10-2017 14:58
17

Virgil van Dijk en Jasper Cillessen staan zaterdag in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in de basis bij het Nederlands elftal. Dat bevestigt Dick Advocaat.

De Oranje-bondscoach haalde Van Dijk later bij de selectie, maar de verdediger van Southampton heeft een goede indruk achtergelaten. "Hij had in het B-elftal van Southampton ook al anderhalve wedstrijd gespeeld. Hij maakt een scherpe indruk. Hij speelt", aldus Advocaat op de persconferentie in Borisov.

Dat Van Dijk later bij de Oranje-selectie kwam, vindt de bondscoach niet vreemd. "Ik wilde hem er graag bij hebben en heb me niet afgevraagd wat andere mensen ervan vinden. Ik denk dat hij wat verder is dan Matthijs de Ligt. Toen Van Dijk in het eerste had gespeeld bij Southampton wist ik niet hoe snel ik hem erbij moest halen."

Advocaat sluit niet uit dat Oranje met drie verdedigers gaat spelen. De voorspelde opstelling van het Algemeen Dagblad komt in de buurt. "Ik heb het al ergens gelezen. Ze zaten er wel dichtbij. Als je straks goed kijkt, kun je het al zien", doelt Advocaat op de afsluitende training van Oranje, daags voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland.