Turkije voor vierde keer op rij niet naar WK, Servië in wachtkamer gezet

Turkije voor vierde keer op rij niet naar WK, Servië in wachtkamer gezet

06-10-2017 22:53
26

Turkije is voor de vierde keer op rij niet actief op het WK. De ploeg van Mircea Lucescu moest thuis winnen van IJsland, maar werd volledig afgetroefd: 0-3.

Turkije - IJsland 0-3
Jóhann Berg Gudmundsson en Bjirkir Bjarnason zorgden al voor de rust voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Turkije kwam er helemaal niet aan te pas en moest vier minuten na de rust ook de 0-3 incasseren. Turkije heeft drie punten minder dan nummers twee en drie Kroatië en Oekraïne. Juist die twee ploegen spelen in de laatste ronde tegen elkaar, waardoor de Turken uitgeschakeld zijn. Directe plaatsing voor IJsland is heel dichtbij.

Oostenrijk - Servië 3-2
Oostenrijk heeft Groep D bijzonder spannend gemaakt met een stunt in eigen huis tegen Servië. De koploper ging in de slotfase onderuit: 3-2. Ierland en Wales wonnen respectievelijk van Moldavië en Georgië, waardoor de groep een spetterende ontknoping te wachten staat. De Serven staan nog wel aan kop, maar voelen de hete adem van Wales en de Ieren (een en twee punten minder) in de nek. Wales neemt het maandag op tegen Ierland.

Spanje - Albanië 3-0
Spanje heeft zich vrijdag geplaatst voor het WK. De ploeg won thuis met 3-0 van Albanië. Doordat Italië in extremis knullig punten verspeelde tegen Macedonië, is Spanje verzekerd van een WK-ticket. Italië moet knokken in de play-offs. De Spanjaarden hebben 25 punten. Italië 20. 

Kroatië - Finland 1-1
Kroatië en Oekraïne gaan maandag uitmaken wie zich plaatst voor de play-offs. De Oekraïners wonnen zelf met 0-2 van Kosovo en mogen extra juichen door laat puntenverlies van de Kroaten tegen Finland. In de 90e minuut maakten de Finnen 1-1, waardoor Kroatië en Finland allebei zeventien punten hebben. De Kroaten hebben wel een iets beter doelsaldo.

Overige uitslagen
Ierland - Moldavië 2-0
Italië - Macedonië 1-1
Liechtenstein - Israël 0-1
Georgië - Wales 0-1