'Ajax is schuldig aan het feit dat Dolberg nu minder speelt, vind ik'

'Ajax is schuldig aan het feit dat Dolberg nu minder speelt, vind ik'

06-10-2017 23:29
24

Aad de Mos vindt dat het bouwwerk van Peter Bosz volledig is ingestort bij Ajax na zijn vertrek. De analist prijst de rol van de trainer, die nu onder contract staat bij Borussia Dortmund.

"Daar kun je lang en kort over praten. Woensdag moeten alle trainers uit het betaalde voetbal maar eens naar de CBV-vergadering komen", zegt De Mos bij Voetbal Inside. "Bosz gaat dan voor de tweede keer uitleggen hoe hij dat allemaal voor elkaar gekregen heeft bij Ajax. Dat is slecht gegaan in het begin, maar hij kan heel gedetailleerd vertellen wat hij wilde. Hij heeft het fantastisch gedaan. Er is niets meer van over op dit moment. Hij heeft de spelers op de goede plaatsen gezet en het moderne systeem ingeslepen."

"Hij heeft het daar echt goed gedaan. Ajax is ook schuldig aan het feit dat Dolberg nu minder speelt, vind ik", aldus De Mos, die niet meegaat met de kritiek op Dennis Bergkamp, die volgens Johan Derksen een 'dubieuze rol speelt' bij Ajax. "Wat ik van de spelers hoor is dat hij altijd de plank raak slaat. Bosz weggestuurd? Ik weet niet of dat zo is. Als jij dat zeker weet, vind ik dat ook heel slecht", reageert hij op de reactie van Derksen. "